TANDERSÄTTNINGAR

Tandersättningar

Saknar du en eller flera tänder? Det finns olika metoder att ersätta saknade tänder och fylla ut luckor. Broar och implantat kan ersätta en eller flera saknade tänder. De sitter fast, ser ut och fungerar som dina vanliga tänder. Ett annat sätt att ersätta stora tandförluster är genom avtagbara proteser.

Hur går det till att få en bro?

Om en eller flera tänder saknas ka en bro fungera som ersättning. För att kunna sätta in en bro måste det finnas friska tänder runt omkring luckan, som kan fungera som stöd och fäste för den hängande tanden. Din tandläkare börjar med att slipa till de tänder som ska användas som fäste för bron. Därefter tas ett avtryck, så att tandteknikern kan tillverka en bro som passar din mun. Den nya bron sätts fast med tandcement. När bron väl sitter i din mun går det inte att ta ut den. Den fungerar precis som vanliga tänder.

Hur går det till att få proteser?

Om alla eller flera tänder saknas kan en protes fungera som ersättning. Innan proteser kan göras måste man göra en grundlig undersökning av ditt bett och planera behandlingen. Därefter tas avtryck, så att tandteknikern kan tillverka en protes som passar din mun. Protesen syftar till att fylla ut saknade tänder och är en avtagbar lösning. Det innebär att du kan själv ta ut den och placera in den i munnen. I början kan det vara obekvämt att tugga och prata med protesen men efter en tids användning brukar de flesta vänja sig.

Hur går det till att få implantat?

Med implantat kan man ersätta en eller flera saknade tänder. Du kan läsa mer om behandlingen här.

Är du redo för att boka en tid?

BESÖK OSS

Sundbybergs Torg 3, 3 tr

172 67 Sundbyberg

 

KONTAKTA OSS